5 tips voor gezonde nagels en handen

NNicoline 18 september 2023 14:37

Het verzorgen van je handen en nagels is net zo belangrijk als het verzorgen van je gezicht en lichaam. Hier zijn 5 tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je handen en nagels altijd gezond en mooi zijn.

Tip 1: Hydrateer je handen

Droge handen zijn niet alleen onaantrekkelijk, ze kunnen ook ongemak veroorzaken en leiden tot huidaandoeningen zoals eczeem. Hydrateer je handen regelmatig met een goede handcrème. Kies voor een crème die ingrediënten bevat zoals sheaboter, aloë vera, hyaluronzuur en vitamine E, die bekend staan om hun hydraterende eigenschappen.

Tip 2: Eet voeding die rijk is aan biotine

Biotine, ook bekend als vitamine B7, is een essentiële voedingsstof voor gezonde nagels. Voeding die rijk is aan biotine omvat eieren, noten en zaden, zalm, zoete aardappelen en avocado.

Tip 3: Gebruik nagelverharder

Nagelverharder kan helpen om je nagels sterker te maken en te voorkomen dat ze breken of splijten. Het wordt aangebracht als een lak en vormt een beschermende laag over het nageloppervlak.

Tip 4: Vermijd nagelbijten

Nagelbijten kan leiden tot allerlei problemen, waaronder infecties, ingegroeide nagels en misvormde nagels. Als je moeite hebt om deze gewoonte te doorbreken, probeer dan een bitter smakende nagellak die speciaal is ontworpen om nagelbijten te ontmoedigen.

Tip 5: Houd een routine voor hand- en nagelverzorging

Een goede routine voor hand- en nagelverzorging kan wonderen doen voor de gezondheid van je nagels en handen. Dit kan bestaan uit regelmatig hydrateren, een gezond dieet volgen, het gebruik van nagelverharder, het vermijden van nagelbijten en het regelmatig laten controleren van je nagels door een professional.

Hier is een eenvoudige routine die je eventueel kunt volgen:

  1. Begin de dag met het aanbrengen van een hydraterende handcrème.
  2. Eet een gezond ontbijt dat rijk is aan biotine.
  3. Breng nagelverharder aan.
  4. Drink gedurende de dag voldoende water om gehydrateerd te blijven.
  5. Eet een gezonde lunch en diner, met voedingsmiddelen die rijk zijn aan biotine.
  6. Breng voor het slapen gaan opnieuw handcrème aan.
  7. Controleer je nagels regelmatig op tekenen van problemen en raadpleeg zo nodig een professional.

Gezonde nagels en handen zijn een teken van goede gezondheid en zorgen ervoor dat je je zelfverzekerd en comfortabel voelt. Door de bovenstaande tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je handen en nagels altijd op hun best zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.