5 tips voor het kiezen van de perfecte BH voor elke outfit

NNicoline 17 januari 2024 07:07

Het kiezen van de perfecte BH voor elke outfit kan een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de 5 beste tips voor je op een rijtje gezet!

1. Kies de juiste maat

De allereerste stap bij het kiezen van de perfecte BH is om jouw correcte maat te kennen. Een oncomfortabele of slecht passende BH kan je outfit er minder aantrekkelijk uit laten zien en tot ongemak leiden. Doe altijd een BH-maatmeting om er zeker van te zijn dat je de juiste maat draagt.

2. Overweeg de stijl van je outfit

De stijl van de outfit bepaalt in grote mate welke BH je zou moeten dragen. Een strapless jurk vraagt bijvoorbeeld om een strapless BH, terwijl je onder een strakke top het beste een naadloze BH kunt dragen. Denk aan de stijl van je outfit en kies je BH dienovereenkomstig.

3. Let op kleur en materiaal

De kleur en het materiaal van de BH moeten bij je outfit passen. Een kleur die te veel afwijkt van je outfit kan er doorheen schijnen en afleiden. Houd rekening met het materiaal en de kleur van je outfit bij het kiezen van je BH.

4. Comfort is cruciaal

Hoe prachtig een BH ook is, als deze niet comfortabel is, voel je je waarschijnlijk niet op je gemak in je outfit. Het is belangrijk om een BH te kiezen die niet alleen mooi is, maar ook comfortabel om te dragen.

5. Probeer verschillende stijlen uit

Er zijn zoveel verschillende stijlen BH's, van balconette tot bandeau. Probeer verschillende stijlen uit om te zien wat het beste bij jou en je outfit past. Het is altijd goed om meerdere opties te hebben.

Hieronder vind je een handige tabel met de verschillende soorten BH's en voor welke outfits ze het meest geschikt zijn.

Soort BH Geschikte Outfits
Balkonette Blouses, laag uitgesneden tops
Beugel-BH Strakke tops, jurken
Strapless BH Strapless jurken, off-shoulder tops
Sport BH Sportkleding, casual outfits
Plunge BH Diep uitgesneden tops, avondjurken

Met deze tips in je achterhoofd zul je zeker de perfecte BH voor elke outfit kunnen vinden. Onthoud, comfort en stijl gaan hand in hand bij het kiezen van de juiste BH.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.