Invloedrijke vrouwen in de tech-industrie

SSimone 25 december 2023 07:06

Steeds meer vrouwen nemen een leidende rol in de tech-industrie, een sector die traditioneel door mannen wordt gedomineerd. Deze vrouwen breken barrières, veranderen de industrie en inspireren andere vrouwen om hetzelfde te doen. Laten we een kijkje nemen naar enkele van deze invloedrijke vrouwen in de tech-industrie:

1. Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg, de COO van Facebook, is een van de meest prominente namen in de tech-industrie. Ze is een rolmodel voor veel vrouwen in de sector en heeft een boek geschreven, Lean in, dat vrouwen aanmoedigt om leiderschapsrollen op zich te nemen.

2. Susan Wojcicki

Susan Wojcicki is de CEO van YouTube en een van de invloedrijkste vrouwen in tech. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van Google en YouTube.

3. Ginni Rometty

Ginni Rometty was de eerste vrouwelijke CEO van IBM en heeft de transformatie van het bedrijf naar cloud computing en AI geleid.

4. Whitney Wolfe Herd

Whitney Wolfe Herd, oprichter en CEO van Bumble, is een van de jongste vrouwelijke tech-ondernemers. Ze heeft Bumble op de kaart gezet als een van de toonaangevende dating apps.

5. Marissa Mayer

Marissa Mayer was de CEO van Yahoo en heeft haar stempel gedrukt op het bedrijf met haar focus op mobiele producten.

En er zijn zoveel meer vrouwen die een impact maken in de tech-industrie. Hieronder vindt u een overzicht van nog meer invloedrijke vrouwen in de tech-industrie:

Naam Functie Bedrijf
Mary Barra CEO General Motors
Safra Catz CEO Oracle
Meg Whitman CEO Quibi
Angela Ahrendts Senior Vice President Apple

Deze vrouwen zijn niet alleen leiders in hun respectievelijke bedrijven, maar ze zijn ook rolmodellen voor toekomstige generaties vrouwen in tech. Ze laten zien dat vrouwen kunnen excelleren in tech, een sector die vaak wordt gezien als een 'mannenwereld'. Ze zijn een inspiratie voor ons allemaal en bewijzen dat gender geen belemmering vormt voor succes in tech.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.