Make-up bewaren: tips voor vrouwen om cosmetica langer houdbaar te houden

NNicoline 10 oktober 2023 16:07

We weten allemaal hoe vervelend het kan zijn als je make-up voor je gevoel te snel op is of niet meer goed is. Gelukkig zijn er een aantal handige tips en tricks die je kunt toepassen om je cosmetica langer houdbaar te houden. Deze tips zijn niet alleen handig om geld te besparen, maar helpen ook om je make-up er langer fris en nieuw uit te laten zien.

Tip 1: Koel bewaren

Een simpele, maar effectieve manier om je make-up langer houdbaar te houden is door deze koel te bewaren. Door de lagere temperaturen blijven de ingrediënten van je make-up langer goed. Let wel, dit geldt niet voor alle soorten make-up. Lippenstift en nagellak kunnen bijvoorbeeld beter niet in de koelkast bewaard worden.

Tip 2: Goed afsluiten

Het lijkt misschien een open deur, maar zorg ervoor dat je je make-up producten altijd goed afsluit. Door het product luchtdicht af te sluiten, voorkom je dat er bacteriën bij komen die de houdbaarheid kunnen verkorten.

Tip 3: Hygiëne is key

Zorg ervoor dat je altijd schone penselen en sponsjes gebruikt bij het aanbrengen van je make-up. Bacteriën kunnen zich snel verspreiden, dus het is belangrijk om je make-up tools regelmatig te reinigen.

Tip 4: Vermijd direct zonlicht

Direct zonlicht kan de kwaliteit van je make-up snel achteruit laten gaan. Bewaar je make-up dus op een donkere, koele plek.

De do's en don'ts van make-up bewaren

Do's Don'ts
Bewaar make-up koel Bewaar lippenstift en nagellak niet in de koelkast
Sluit producten goed af Stel make-up niet bloot aan direct zonlicht
Gebruik schone penselen en sponsjes Gebruik make-up na de houdbaarheidsdatum niet meer

Hopelijk helpen deze tips je om je make-up langer houdbaar te houden. Onthoud dat het belangrijk is om hygiënisch met je make-up om te gaan en deze op de juiste manier te bewaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.