Tips voor vrouwen over het kiezen van milieuvriendelijke mode

SSimone 4 september 2023 18:02

Steeds meer vrouwen kiezen voor duurzame mode. Maar wat is het precies en hoe herken je het? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om de beste milieuvriendelijke mode te kiezen.

Wat is duurzame mode?

Duurzame mode, ook wel bekend als eco-fashion, is een trend die steeds meer aan populariteit wint. Dit type mode streeft naar het verminderen van negatieve impact op het milieu door gebruik te maken van duurzame materialen en ethische productiemethoden. Maar hoe herken je het?

  1. Materialen: Duurzame kleding is gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen. Denk bijvoorbeeld aan biologisch katoen, bamboe of gerecycled polyester.

  2. Productiemethoden: Kijk naar merken die eerlijke lonen betalen en goede arbeidsomstandigheden bieden. Vermijd bedrijven die gebruik maken van kinderarbeid of onethische productiemethoden.

  3. Duurzaamheid: Duurzame mode is ontworpen om lang mee te gaan. Vermijd fast fashion en investeer in stukken die je jarenlang kunt dragen.

Waarom zou ik voor milieuvriendelijke mode kiezen?

Het kiezen van milieuvriendelijke mode heeft veel voordelen. Allereerst draag je bij aan een beter milieu. Daarnaast is duurzame mode vaak van betere kwaliteit en gaat het langer mee. Ook support je bedrijven die eerlijke lonen betalen en goede arbeidsomstandigheden bieden.

Beste merken voor duurzame mode

Er zijn veel merken die duurzame mode aanbieden. Hieronder vind je een overzicht van enkele van onze favorieten:

Merk Waarom ze geweldig zijn
Patagonia Dit merk is een pionier op het gebied van duurzame mode. Ze gebruiken gerecyclede materialen en zetten zich in voor het milieu.
Everlane Everlane is transparant over hun productieproces en gebruikt duurzame materialen.
People Tree Dit merk is een van de leiders in de duurzame mode sector. Ze maken gebruik van organische materialen en bieden goede arbeidsomstandigheden.

Met deze tips ben je klaar om duurzame kledingkeuzes te maken en bij te dragen aan een duurzamere mode industrie.

Meer artikelen