Vrouwen en planten: tips voor het creëren van een groene oase thuis

SSimone 29 september 2023 16:07

Wie houdt er niet van een groene oase thuis? Planten brengen niet alleen leven en kleur in onze huizen, ze hebben ook tal van gezondheidsvoordelen. Maar hoe creëer je zo'n oase? Welke planten kies je? Hoe verzorg je ze? Dit artikel geeft je alle tips die je nodig hebt.

Kiezen van de juiste planten

Bij het creëren van je groene oase, is het belangrijk om de juiste planten te kiezen. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden zoals het soort licht dat je huis ontvangt, de temperatuur en de luchtvochtigheid.

Beste planten voor binnen

 • Luchtreinigende planten: Spider plant, Boston fern, Peace lily
 • Planten die weinig zorg nodig hebben: Snake plant, ZZ plant, Pothos
 • Planten voor in de slaapkamer: Lavendel, Gardenia, Valeriaan
 • Planten voor in de woonkamer: Rubber tree, Fiddle leaf fig, Monstera

Verzorgen van je planten

Het verzorgen van je planten is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste soort. Hier zijn enkele tips om je planten gezond te houden:

 1. Water: De meeste planten houden niet van te veel water. Het is beter om te wachten tot de grond droog is voor je opnieuw water geeft.
 2. Licht: Planten hebben licht nodig om fotosynthese te kunnen doen. Zorg ervoor dat je planten voldoende licht krijgen.
 3. Voeding: Planten hebben voeding nodig om te groeien. Je kunt plantenvoeding kopen in de winkel of zelf maken.
 4. Temperatuur: De meeste kamerplanten houden van een constante temperatuur tussen 15 en 25 graden Celsius.

Voordelen van planten in huis

Planten hebben tal van voordelen. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, verhogen de luchtvochtigheid, verminderen stress en nog veel meer. Laten we eens kijken naar enkele van deze voordelen:

 • Luchtkwaliteit: Planten nemen kooldioxide op en geven zuurstof af. Ze helpen ook om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen.
 • Luchtvochtigheid: Planten verhogen de luchtvochtigheid in huis door transpiratie. Dit kan helpen om droge huid, droge ogen en hoesten te verminderen.
 • Stress verminderen: Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van planten in huis kan helpen om stress en angst te verminderen. Ze kunnen ook helpen om de bloeddruk te verlagen.

Heb je zelf nog tips om een groene oase thuis te creëren?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.